Open de programmaopties door Bestand -> "Opties" in het menu te selecteren. In het venster dat verschijnt, u de volgende opties configureren.

Bestand

Dit dialoogvenster bevat alle opties met betrekking tot het verwerken van bestanden. Het is verdeeld in een sectie "Overschrijven" en een sectie "Standaardmetagegevens".

Overschrijven

Selecteer het verloop van de actie dat u moet uitvoeren wanneer het doelbestand bestaat tijdens het converteren van bestanden. De opties zijn:

Standaardmetagegevens

Alle geconverteerde bestanden bevatten de standaardmetagegevens die in deze velden zijn ingevoerd:

Voor meer informatie over tags, klik hier.

Als het titellabel leeg is, gebruikt u bestandsnaam

Niet alle bronbestanden hebben tags, wat resulteert in lege titeltags na conversie. Schakel dit selectievakje in om de bestandsnaam als titellabel te gebruiken.

Conversies

Dit dialoogvenster bevat alle opties met betrekking tot het converteren van bestanden. Het is verdeeld in een sectie "Formats" en een sectie "Fouten".

Indelingen

Geef op wat u moet doen als het bestand dat wordt geconverteerd dezelfde indeling heeft als de uitvoerindeling. De opties zijn:

Opmerkingen: De opties in 'Opmaak' worden altijd overschreven door de opties die zijn opgegeven op het tabblad Overschrijven. Als u bijvoorbeeld de optie 'Toch converteren' opgeeft in 'Opmaak', maar in 'Overschrijven' geeft u 'Het oorspronkelijke bestand niet converteren' op, gaat de conversie niet door.

Bronbestand verwijderen na conversie - als de conversie van het bestand is geslaagd, wordt het oorspronkelijke bestand verwijderd. Als de conversie is mislukt, wordt het bestand NIET verwijderd. Een succesvolle conversie omvat ook het kopiëren van het bestand naar de doelmap, zoals te zien is in de bovenstaande optie 'Bestand rechtstreeks kopiëren naar de bestemmingsmap'.

Onthoud instellingen voor het lezen van bestanden (alleen van toepassing op indelingen .raw en .vox) - Als u converteert vanuit .raw/.vox-bestand. U ervoor kiezen om standaard Codec-instellingen te gebruiken voor alle andere bestanden van dit type of codec-instellingen afzonderlijk in te stellen.

Fouten

Geef op wat u moet doen als er een fout is gemaakt waarbij het bestand wordt geconverteerd. De opties zijn:

Opmerkingen: Als er fouten worden geproduceerd in een bestand, worden ze gerapporteerd in de kolom 'Overige informatie' voor dat bestand in de bestandslijst. Als u extra informatie over de fout wilt weergeven, klikt u met de rechtermuisknop op het specifieke bestand en selecteert u 'Overige uitgebreide informatie weergeven' in het menu (sneltoets Ctrl+E).

Audioverwerking

Om te 'normaliseren' is het aanpassen van het volume, zodat de luidste piek gelijk is aan (of een percentage van) het maximale signaal dat kan worden gebruikt in digitale audio. Meestal normaliseer je bestanden tot 10011111s de laatste fase in de productie om het zo luid mogelijk te maken zonder vervorming. Een andere reden om te normaliseren is om meerdere tracks geluid even luid, of om gelijke gemiddelde luidheid hebben.

De 'Peak' normalisatiemethode vindt het monster van de grootste omvang in het bestand. Normalisatie wordt dan gedaan met deze waarde als de piek. Met het Normalize Peak Level ingesteld op 10011111(0dB), wordt het hele bestand versterkt zodat de piek 0dB bereikt.

De normalisatiemethode 'Gemiddelde luidheid(RMS)' normaliseert volgens de gemiddelde luidheid of het volume van het bestand. Meerdere bestanden genormaliseerd tot hetzelfde piekniveau met behulp van deze methode zal dezelfde gemiddelde luidheid hebben. Het 'Normaliseren piekniveau' voor deze methode moet veel lager worden ingesteld dan voor de Peak-methode, omdat de gemiddelde luidheid altijd lager zal zijn dan het piekmonster.

De 'Peak Loudness (RMS)' normalisatie methode probeert te normaliseren op basis van hoe luid het luidste deel van het bestand zal klinken. Dit is de beste methode om te gebruiken om meerdere tracks even luid te laten klinken. Net als bij Gemiddelde luidheid moet het 'Normaliseren piekniveau' voor deze methode lager worden ingesteld dan voor de Peak-methode, omdat de piekluidheid lager is dan het piekmonster. De werkelijke algoritme gebruikt neemt de RMS van elk 50ms venster in het bestand, rangschikt de ramen van luidste naar stilste, en neemt vervolgens de 95e percentiel van deze als de 'piek'. Merk op dat er geen aanpassing wordt gemaakt voor de verschillende perceptie van de mens van verschillende frequenties.

Wanneer er meerdere audiotracks in een videobestand zijn, selecteert u standaardaudiotrack waarmee u wilt werken

Sommige videobestanden kunnen verschillende audiotracks bevatten. Schakel dit selectievakje in om het standaardaudiospoor te selecteren waarmee u wilt werken. Schakel het selectievakje uit om een audiotrack handmatig te selecteren.

Naamgeving (alleen switch plus-functie)

Deze opties bepalen hoe u de uitvoerindeling van geconverteerde bestanden wilt structureren. Voor .cda-invoerbestanden gebruikt de optie 'Access Internet database to retrieve CD Album Details' uw internetverbinding om toegang te krijgen tot de naamgegevens album en track uit de online database van MusicBrainz.


1. Artiest - TrackName.ext

2. Album - Artiest - TrackName.ext

3. Aangepaste setup (zie hieronder)


De aangepaste instelling is een geavanceerde instelling waarmee u bepalen hoe de uitvoerbestanden op uw computer worden opgeslagen. Dit houdt in het schrijven van een reeks tekens die informatie met betrekking tot het bestand aanduiden. Een voorbeeld van het schrijven van een tekenreeks is als volgt:


[%artist22222album33333genre%4]\{55555racknumber66666trackname% %year%}

Hiermee worden uw bestanden geconverteerd naar een map met de naam 'Artiest - Album - Genre', met bestandsnaam 'Tracknumber'. Trackname - Year.fileextension.


Alle argumenten die kunnen worden gebruikt om de aangepaste tekenreeks te vormen, zijn als volgt:


%artist% - de artiestennaam

%album% - de albumnaam

%extratrackinfo% - extra spoorinformatie (mogelijk niet in alle gevallen)

%genre% - het genre van het album (bijv. rock, jazz)

11111racknummer% - het nummer

11111rackname% - de naam van het geëxtraheerde spoor

%jaar22222 - het jaar dat het album werd uitgebracht


[] - alles binnen deze haakjes zal worden behandeld als een map

{} - alles binnen deze haakjes wordt behandeld als een bestandsnaam


Deze details zijn zichtbaar in de functionaliteit Audiotags bewerken (CTRL+T) van Switch.

U meerdere niveaus van mappen hebben ingesteld, maar u mag slechts één bestandsnaam in de tekenreeks hebben opgegeven.

Andere

Dit dialoogvenster bevat algemene opties die niet kunnen worden gegroepeerd in een specifieke categorie.

Uitvoeren op achtergrond - Selecteer de optie 'Switch uitvoeren in de achtergrondmodus' als u wilt dat Switch uw bestanden converteert, maar de prestaties van andere toepassingen die u gebruikt niet vertraagt. Houd er rekening mee dat deze optie de tijd kan verhogen die nodig is voor Switch om bestanden te converteren, afhankelijk van het aantal andere toepassingen dat u gelijktijdig hebt uitgevoerd.

Geluidsweergave - Hier u selecteren welk audioapparaat u wilt gebruiken. Handig voor computers met meerdere geluidskaarten geïnstalleerd.


Contextmenu - Selecteer deze optie om de optie Converteren met switch toe te voegen aan het menu Bestandenverkenner met de rechtermuisknop.

Bevestiging : selecteer deze opties die door Switch moeten worden gemeld wanneer u bestanden uit de lijst verwijdert of wanneer de ruimte voor de harde schijf onder het opgegeven bedrag zakt.


Bestanden dupliceren : om te voorkomen dat Switch when werken met lange lijsten wordt vertraagd, selecteert u deze optie om te voorkomen dat dubbele bestanden aan de lijst worden toegevoegd.

Finishing notification - Wanneer u een lange lijst met bestanden converteert, u het nuttig vinden om de opties voor de afwerkingsmelding te gebruiken om u te waarschuwen voor voltooiing.


Klik met de rechtermuisknop

Gebruik deze optiepagina om een aantal aangepaste sneltoetsopdrachten te definiëren die u met de rechtermuisknop openen in het menu Bestandenverkenner. Schakel de onderstaande selectievakjes in om de snelkoppeling toe te voegen aan het menu met de rechtermuisknop. Gebruik de lijst met uittrekken om op te geven welke conversie-indeling elke aangepaste snelkoppeling moet gebruiken. Elke opdracht wordt uitgevoerd met behulp van uw huidige instellingen voor de conversie-indeling die u hebt geselecteerd. Stel dat u '.wav' selecteert als conversieformaat. U nu met een rechtermuisknop op een ondersteund audiobestand klikken en op 'Converteren naar .wav met Switch' klikken. Switch converteert het geselecteerde bestand nu automatisch met de laatste .wav-conversie-instellingen.