Kleurdialoog Picker
De Kleurkiezer is verdeeld in meerdere delen, met verschillende manieren beschikbaar om een kleur te kiezen:
Visueel Kleur Aan Te Passen
De bovenste helft van het dialoogvenster bestaat uit 2 gekleurde dozen, één die u kunt gebruiken bij het kiezen van elk punt in een 256 x 256 vierkante en anderzijds dat als een lange schuif werkt. Welke kleuren worden weergegeven in deze twee vakken is afhankelijk van welke keuzerondje is geselecteerd (zie hieronder), maar in alle gevallen zal de positie van de schuifregelaar veranderen de kleuren die beschikbaar zijn in de vierkante doos. Die ooit punt in dat vierkante doos is geselecteerd, wordt de geselecteerde kleur.

Aanpassen Door De RGB- Of HSV
Onder de gekleurde vierkante doos is er een reeks 6 opties (elk 1 voor kleurtoon, verzadiging, waarde, rood, groen en blauw) dat elk een radio-knop, een schuif en een nummer controle van omhoog / omlaag bevat. Als een van de 3 HSV keuzerondjes is geselecteerd, zal die waarde vertegenwoordigd worden door de visuele schuifregelaar (zie boven) terwijl de andere twee waarden de assen van het vierkant van het kleurvak worden. De besturingselementen werken op dezelfde manier als een van de keuzerondjes RGB is geselecteerd. U kunt deze waarden ook aanpassen met de schuifregelaars geboden naast de etiketten, evenals de omhoog/omlaag-besturingselementen naast de schuifregelaars. Eventuele aanpassingen van deze waarden zal update de visuele besturingselementen zal, en eventuele aanpassingen van deze visuele besturingselementen deze waarden.

Geselecteerde Kleur
De geselecteerde kleur wordt weergegeven aan de rechterkant van de RGB- en HSV-besturingselementen. Het vak is diagonaal, split met de linksboven sectie met het label New (de kleur die u maakt), en het bodemrecht sectie met het label huidige (de kleur die bestaat al, en zal blijven worden geselecteerd als u het dialoogvenster annuleert). Daaronder is de hexadecimale waarde van de geselecteerde kleur (u kunt ook een geldige hexadecimale waarde er voor het bijwerken van de geselecteerde kleur invoeren). Er is een pipet-knop aan de rechterkant van de geselecteerde kleur, die zal u toestaan om de geselecteerde kleur door middel van steekproeven overal op het bureaublad instellen.

Gebruiker Gedefinieerde Kleurenpalet
Onder aan het dialoogvenster vindt u een reeks van 12 gekleurde rechthoeken naast een knop getiteld ingesteld op staal. Deze omvatten de door de gebruiker gedefinieerde kleurenpalet, en toestaan dat u maakt en opslaat (deze zal aanhouden zelfs wanneer VideoPad is gesloten) uw eigen aangepaste kleuren. Als u wilt instellen van een staalkleur, selecteert u eerst dat staal door erop te klikken. Kies uw gewenste kleur en klik ten slotte op de Set naar knop staal. Vervolgens kunt u een van de opgeslagen kleuren laden door gewoon te klikken op dat staal.