Gebruik Audio opnemen om audioclips van elke lengte op te nemen of wanneer de audio (nog) niet met video hoeft te worden gesynchroniseerd. Als u een gesproken tekst wilt opnemen die is gesynchroniseerd met een bestaande reeks, gebruikt u in plaats daarvan Gesproken tekst opnemen.

Om te beginnen, selecteer bestand -> Record -> Record Audio, of klik op de pijl naast de knop opnemen op de werkbalk en selecteer Record Audio.


Het dialoogvenster Record Audio weergegeven.


Selecteer het audioapparaat en het invoerkanaal om vast te leggen. Typ een bestandsnaam voor de opname en klik op de knop Map selecteren als u ergens anders dan de standaardmap wilt opslaan.

Klik op de Record knop om de opname te starten. De duur van de opname en het huidige audioniveau worden weergegeven. Als u de opname wilt pauzeren, klikt u op de knop Pauzeren . U kunt vervolgens de opname hervatten door nogmaals op de knop Opnemen te klikken. Klik op de knop Stoppen om de opname te stoppen en het opgenomen bestand toe te voegen aan het huidige project. Als u extra clips wilt opnemen, klikt u nogmaals op Opnemen .

Wanneer u klaar voor het opnemen van audio clips bent, klikt u op sluiten om het dialoogvenster te sluiten.


Neem streaming audio op

Met deze functie kunt u streaming audio opnemen, zoals internetradio, webcasts en VOIP-gesprekken die worden uitgevoerd met softphones zoals Zoom of Skype.

Als u audio wilt opnemen die wordt afgespeeld in de standaardgeluidsspeler van uw pc, selecteert u in het dialoogvenster Audio opnemen de optie Streaming audio opnemen in de lijst Vastleggen vanaf. Deze functie is zeer aan te bevelen wanneer u Zoom- of Skype-vergaderingen wilt opnemen.

NCH raadt ASIO of Windows Core Audio aan voor zowel afspelen als opnemen. ASIO en Windows Core Audio bieden de beste prestaties en de laagst mogelijke latentie en bieden de grootste nauwkeurigheid bij het synchroniseren van opnames. Met ASIO kunt u ook afspelen en opnemen vanaf meerdere kanalen van hetzelfde apparaat. Als u geen ASIO-compatibele geluidskaart hebt, moet u Windows Core Audio kiezen als uw afspeel- en opnameoptie.