Dialoogvenster Ondertitels

Het dialoogvenster ondertitels kunt u importeren, exporteren, maken en bewerken van ondertitels voor de huidige reeks. Ondertiteling toevoegen aan een reeks, eerst zorgen dat de reeks heeft een of meer clips toegevoegd, selecteer Tools -> ondertitels, of ondertitels klikt u op de reeks de tabwerkbalk.


Opmerking: Ondertiteling voor een reeks worden niet weergegeven wanneer de reeks wordt gebruikt als een clip in een andere volgorde.

Importeren En Exporteren

U kunt een ondertiteling bestand importeren door te klikken op de knop laden boven aan het dialoogvenster ondertitels. Merk op dat sommige teksteffecten, zoals Karaoke, niet correct in VideoPad als gevolg van verschillen tussen ondertitel formaten geladen zal, maar de subtiteltekst zal nog steeds worden weergegeven.

U kunt een ondertiteling bestand exporteren door te klikken op de knop Opslaan boven in het dialoogvenster ondertitels.
VideoPad ondersteunt het laden en opslaan van drie ondertitel bestandsindelingen:


Als u naar SSA opslaat, zal u worden gepresenteerd met een venster vragend u titel en Auteur informatie te verstrekken. Dit kunnen als hun standaardwaarden worden gelaten zoals ze hebben geen invloed op de ondertitel-uitvoer.


Vaststelling Geïmporteerd Ondertitels Weergaveproblemen

Als de tekst te groot of klein is, in de lijst van de voornaamste ondertitel te selecteren door erop te klikken, en vervolgens aanpassen van de grootte met behulp van de controle van de grootte , gevonden in het tabblad Opmaak.

Als de tekst een goede grootte is, maar sommige ervan is afgesneden of overlappende, probeer de ondertitel bewerken door te klikken op de ondertitel in de lijst en toevoeging van sommige regeleinden (door te drukken op Enter op uw toetsenbord) om de tekst in het invoervak van de ondertitel op verlaten de bodem van het dialoogvenster.


Automatisch Genereren Ondertitels

Voor het genereren van ondertitels automatisch met behulp van de ingesproken tekst, klikt u op Automatisch genereren knop op de werkbalk. De ondertitels worden gegenereerd met bijbehorende tijdstempels en toegevoegd aan de lijst met ondertitels.


Toevoegen Van Uw Eigen Ondertitels

Als u wilt maken een ondertitel, eerst de Ondertitel toevoegen knop in de werkbalk Klik in sommige tekst typen in het vak Hoofdgegeven ondertitel in de linkerbenedenhoek van het dialoogvenster. U kunt de tijden weergeven en verbergen door te klikken op de tijden hieronder het voorbeeld, of door de rode en blauwe haken op de tijdlijn te slepen.

Van een ondertitel om tekst te bewerken, eerst in de lijst te selecteren en vervolgens de tekst in het vak Hoofdgegeven ondertitel in de linkerbenedenhoek van het dialoogvenster wijzigen. U kunt ook stijlen zoals vet, cursief, onderstrepen, kleur aanpassen, Contourkleur, de achtergrondkleur en de grootte met behulp van de besturingselementen in de indeling tab. Toon en Verberg tijden kunnen ook worden aangepast voor bestaande ondertiteling.

Ondertiteling verwijderen door een of meer ondertitels selecteren in de lijst en vervolgens te klikken op de knop verwijderen op de werkbalk.

Als u de tekst van een ondertitel wilt verwisselen, selecteert u deze eerst in de lijst. Dan om de geselecteerde ondertitel te verwisselen met degene erboven, gebruik de omhoog knop en voor het verwisselen van de ondertitel met degene eronder, gebruik de knop naar beneden .

Als u uw acties opnieuw wilt uitvoeren of ongedaan wilt maken, klikt u gewoon op opnieuw of ongedaan maken knoppen.


Verbergen Van Ondertitels

U kunt alle de ondertiteling uit een reeks door de selectie van de Ondertitels weergeven -knop op de werkbalk te verbergen. Merk op dat alle video's die u exporteert terwijl dit vakje is aangevinkt zal de ondertitels zichtbaar.


De Standaardduur Instellen Ondertitel

U kunt de standaardduur wanneer een ondertitel, toevoegen door op knop Opties instellen


Een ondertitelings kanaal toevoegen/verwijderen

Als u een ondertitelings kanaal wilt toevoegen, klikt u eerst op de knop toevoegen... in de werkbalk, typt u de naam van het nieuwe kanaal en klikt u op OK.

U het toegevoegde kanaal verwijderen door in de vervolgkeuzelijst kanaal te selecteren en vervolgens op verwijderente drukken.

Houd er rekening mee dat MKV het aanbevolen export formaat is voor meerdere ondertitelings kanalen.