Gekoppelde Clips

Wanneer een bestand met zowel video als audio wordt toegevoegd aan een project, wordt het weergegeven als een enkele video clip in de opslaglocatie. De audio is standaard verbonden met de videoclip. Wanneer de video clip wordt geplaatst op een opeenvolging, de gekoppelde audio is ook geplaatst op de reeks en de twee clips verbonden blijven.

Als twee clips op een reeks met elkaar zijn verbonden, zal het verplaatsen van één clip de andere clip verplaatsen alsook veroorzaken. Op deze manier zal de video en audio gesynchroniseerd blijven.

Als u de audio van een videofragment in een opslaglocatie wilt ontkoppelen, klikt u op de videoclip en selecteert u clip -> Audio en video ontkoppelen in het menu, of met de rechtermuisknop op de clip klikken en Audio en video ontkoppelenselecteren. Er verschijnt een nieuwe audioclip in de Prullenbak van de audiobestanden .

Als u clips in een reeks wilt ontkoppelen, selecteert u de videoclip en selecteert u clip -> Audio en video ontkoppelen in het menu, of klikt u met de rechtermuisknop op een clip en selecteert u ontkoppelen van audio of ontkoppelen van video.

U kunt ook ontkoppelen of opnieuw koppelen van een willekeurige clip (oorspronkelijk gekoppelde) door te selecteren en vervolgens te klikken op de knop van het ontkoppelen of opnieuw koppelen in het Clipvoorbeeld.

Gegroepeerde Clips

Terwijl koppelen wordt gebruikt voor het verbinden van een videoclip met de originele audio, kan groepering worden gebruikt om verbinding te maken met twee of meer clips van een willekeurig type. Groepering werkt alleen op clips op een reeks. Voorbeelden van toepassingen voor groeperen:

Als u clips wilt groeperen, selecteert u meerdere clips in een reeks en selecteert u reeks -& groep geselecteerde clips in het menu, of klikt u met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde clips en selecteert u geselecteerde clips groeperen. Selecteer de groepering van geselecteerde clips opheffen in plaats van de groepering van clips.