Zodra een clip op een reeksis, kan het worden verplaatst door deze te slepen. Het gedrag verandert al naar gelang de weergave van de reeks in de tijdlijn of het Storyboard modus.

Tijdlijnmodus

In de tijdlijnmodus clips kunnen worden gesleept links en rechts en sleep ze eerder of later in de tijdlijn of op en neer om ze te verplaatsen naar verschillende tracks.

Wanneer een van de uiteinden van de clip wordt gesleept in de buurt van een van de uiteinden van een andere clip, of het begin of einde van de reeks is, zal het "snap" met dit standpunt. Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u sleept om tijdelijk uitschakelen van dit probleem.

Wanneer u een clip verplaatst zodat de linkerrand binnenkant van een andere clip, die andere clip zal worden verdeeld en de clip wordt op dat punt ingevoegd. De toets Alt ingedrukt houdt wanneer daalt de clips om tijdelijk uitschakelen van dit probleem.

Storyboard Modus

In het Storyboard modus, kunnen clips alleen worden gesleept links en rechts, om ze te verplaatsen voor of na de andere clips. Clips op hetzelfde spoor worden automatisch verplaatst naar het maken van ruimte voor de clips wordt gesleept, wat betekent dat ze niet worden afgekapt of verwijderd. Clips op andere video of audio tracks, die niet zichtbaar zijn in het Storyboard modus, kunnen echter worden beïnvloed.

In zowel de tijdlijn en Storyboard modi gaan gekoppelde of gegroepeerde clips samen.