Surround Sound-bewerker

De Surround Sound Editor kunt u meerdere geluidssporen te produceren surround sound audio mengen. De Surround Sound Editor ondersteunt standaard spreker indelingen voor 5.1- of 7.1-audio. Het kan ook worden geconfigureerd voor ondersteuning van een 2D-luidsprekerlay-out.

De Volgende Zijn De Belangrijkste Elementen Van De Surround Sound Editor:

Radar Display:
Luidsprekers En Geluid Tracks Kunnen Grafisch Worden Geplaatst Met Behulp Van De Radar Display. Luidsprekers En Geluid Tracks Kunnen Worden Toegevoegd Of Verwijderd.
De lijst van de bestanden:
Alle Geopende Audiobestanden Worden Vermeld In De Bestandenlijst. Hierdoor Selecteren/deselecteren Voor Sound Tracks Op Te Nemen In Het Display Van De Radar.
Sound Tracks:
Alle sound tracks zijn mono. Meerkanaals geluid Alletracks zijn onderverdeeld in meerdere geluidssporen voor mono geluid en toegevoegd aan de lijst met bestanden. Een titelnummer wordt weergegeven samen met het pictogram van een track.
Sprekers:
Een spreker vertegenwoordigt een kanaal in de surround audio mix, die zal worden meestal afgespeeld via een interne luidspreker. Een kanaalnummer wordt weergegeven samen met het pictogram van een luidspreker.
LFE Spreker:
Een LFE-spreker is een speciaal soort luidspreker. Het draagt meestal een geluidsspoor lagefrequentie-effecten (LFE). Een geluidsspoor toegewezen aan een LFE-spreker wordt afgespeeld uitsluitend via die luidspreker (kanaal).
Volume-Indicator:
De lengte van een blauwe lijn die zich uitstrekt van het luidsprekerpictogram naar het midden van de Radar Display geeft de relatieve omvang van een luidspreker. Wanneer een geluidsspoor is geselecteerd, geeft de lengte van de lijn aan het percentage van het totale volume van de geselecteerde track via de luidspreker afgespeeld.
Pan Enveloppen:
Pan de envelop van een geluidsspoor tussen meerdere sprekers. Dit kan worden gebruikt om het maken van een bewegende geluidseffect. De Pan enveloppen grafische scherm uit twee sets van de punten bestaat. De punten op de gele lijn beheren de horizontale beweging en de punten op de groene lijn beheren de verticale beweging.
Ruimtelijke Blur:
Ruimtelijke Blur is een parameter die de distributie volume van een geluidsspoor tussen meerdere sprekers beheert. Het belangrijkste gebruik is om te vervagen van de lokalisatie van een track. Lagere waarden betekenen hogere lokalisatie.
Gewicht Van De Luidspreker:
Standaard voeren alle sprekers evenveel gewicht in de surround-panning. Dit kan worden gecontroleerd door een gewicht toe te wijzen aan elke luidspreker. Laag gewicht, lage bijdrage in pannen (Opmerking: LFE spreker vervoert geen een gewicht). Instelt, wordt de laagste gewicht in de totale uitsluiting van een spreker van de pannen.

De volgende zijn de beschikbare opties in het dialoogvenster surround sound editor:

Het toevoegen van een spreker:
Klik op de knop toevoegen.
Voeg een LFE-luidspreker toe:
Klik op de knop toevoegen LFE.
Verwijderen van een spreker:
Selecteer de speaker met behulp van de muis en klik op de knop verwijderen.
Selecteer een vooraf ingestelde luidsprekerconfiguratie:
Selecteer een beschikbaar in de spreker luidsprekerconfiguratie configuratie voorinstelling combobox.
Toevoegen/verwijderen van een track:
Selecteren/deselecteren een track op de lijst met bestanden.
De positie een spreker/track wijzigen:
Klik met de linkermuisknop en sleep het pictogram van de spreker/track met behulp van de muis.
Een geluidsspoor toe te wijzen aan een LFE-spreker:
Sleep en plaats een track op de top van een LFE-spreker. De kleur van het luidsprekerpictogram verandert blauw op de toewijzing.
Spreker dikte wijzigen:
Selecteer een spreker en wijzigen de schuifregelaar Speaker gewicht.
De ruimtelijke vervaging wijzigen
Selecteer de gewenste ruimtelijke vervaging met behulp van de schuifregelaar ruimtelijke vervagen.
Enable/Disable Pan envelop (Moving geluidseffect):
Een track selecteren en klik op het selectievakje Pan enveloppen.
Control geluidseffect verplaatsen:
Selecteer een track en aanpassen van de punten op de gele en groene regels om te bepalen van de positie en timing. De gele lijn bepaalt de horizontale beweging en de groene lijn bestuurt de verticale beweging. Klik met de linkermuisknop en sleep creƫert de nieuwe punten en klik met de rechtermuisknop verwijdert een punt. Klik op de rode cursor en sleep om een voorbeeld van het geluid verkeer grafisch.
Om uitvoer te slaan:
Zodra u uw bronnen heeft geplaatst, zal de knop toepassen een new wave-venster maken met zo veel kanalen als de luidsprekers die u hebt gekozen. Dit kan vervolgens worden opgeslagen in een bestandsindeling die surroundgeluid, zoals WAV ondersteunt.