Ook bekend als "blue screen" of "chroma keying", groen scherm is het proces van het verwijderen van een geselecteerde kleur uit een afbeelding. Bijvoorbeeld, als u wilt weergeven een acteur voor een computer gegenereerde achtergrond staan, kan de beelden van de acteur tegen een groen scherm worden geschoten. De achtergrond kan vervolgens worden verwijderd met het groene scherm video-effect te onthullen een andere clip eronder die zorgt voor de nieuwe achtergrond.

Volg de instructies in video-effecten om een groen scherm video-effect toe te voegen. Als u het effect wilt configureren, klikt u met het dialoogvenster video-effecten op het clipvoorbeeld om de te verwijderen kleur te kiezen. U dit doen wanneer de cursor boven de aanwijzer verandert in een pipet-pictogram. U ook het besturingselement kleurkiezer aan de linkerkant van het dialoogvenster gebruiken om een kleur nauwkeuriger te kiezen. Wijzig de waarden voor drempel en vervaging om aan te passen hoe gelijkaardig een kleur moet zijn voor de geselecteerde kleur om deze te verwijderen. Het selecteren van kleur in de op basis van: dropdown zal verwijderen kleur in de video op basis van hoe nauw het overeenkomt met de gekozen kleur. Selecteren van kleur + helderheid in de op basis van: dropdown zal verwijderen kleur in de video op basis van hoe nauw het overeenkomt met de kleur en de helderheid van de gekozen kleur. Selecteren auto in de gebaseerd op: dropdown zal proberen om automatisch schakelen tussen kleur en kleur + helderheid op basis van de gekozen kleur. Echter, voor de beste resultaten kan het nodig zijn om handmatig kiezen voor een van de andere opties. Dit is handig wanneer u een groen scherm effect moet toepassen op een video met een heldere witte of donkere zwarte achtergrond.

Naarmate de drempel waarde toeneemt , zal de vervaging Slider hebben minder en minder van een effect (dwz wanneer de drempel schuifregelaar vol is, zal de fading Slider hebben geen effect).

De feathering parameter wordt gebruikt om een "soft Edge" of alfa-kanaal vervagen op de voorgrond afbeelding toe te passen. Dit is handig als u een aantal overgebleven groene pixels op het ingetoetste beeld, als je verzachten de randen dan deze pixels zal niet zo merkbaar wanneer u vervangen door een nieuwe achtergrond. Merk op dat deze optie kan relatief traag zijn als u kiest voor een grote verende waarde.

Voor de beste resultaten, de achtergrond wilt verwijderen moet een zeer consistente kleuren (bijvoorbeeld zonder hoogtepunten of schaduwen), en de kleur van de achtergrond mogen niet voorkomen op de actors of objecten die u niet wilt verwijderen.

Om u te helpen bij het fine-tuning van de sleutel, wordt de optie Alfa masker tonen geleverd. Als deze optie is ingeschakeld, wordt het Alfa-kanaal of de transparantie laag van de voorziene clip weergegeven in zwart-wit. Hiermee u precies zien welke regio's worden ingetoetst (zwart) en die links onaangeroerd (wit). Als vervagen of veren wordt toegepast, u semi-transparante gebieden zien op het resulterende frame, dat wordt weergegeven als een grijsachtige kleur. Het zien van de ingetoetste en niet-getoetste regio's in zwart-wit is handig voor het spotten van kleine sleutel fouten die misschien niet zo duidelijk anders.