Gebruik Gesproken tekst opnemen wanneer op de geselecteerde reeks al een of meer clips zijn geplaatst en u geluid wilt opnemen dat is gesynchroniseerd met deze reeks. Als u audio van willekeurige lengte wilt opnemen, die niet hoeft te worden gesynchroniseerd met een bestaande reeks, gebruikt u in plaats daarvan Audio opnemen.

Als u het dialoogvenster Gesproken weergave opnemen wilt openen, selecteert u Bestand -> Record -> Gesproken tekst opnemen of klikt u op de pijl naast de knop Opnemen op de werkbalk en selecteert u Gesproken tekst opnemen.

Het dialoogvenster Gesproken tekst opnemen wordt weergegeven.

Voorbereiden Om Te Registreren

Het dialoogvenster Gesproken tekst opnemen bevat een voorvertoning en tijdlijn van de reeks. Als u zich wilt voorbereiden op het opnemen van geluid, selecteert u eerst de bron Geluid in. Geef uw geluidsopname een naam en selecteer de locatie op uw computer waar u uw opname wilt opslaan. U bent nu klaar om te beginnen met opnemen.

Opname opties

Er zijn drie opties om te selecteren wanneer u de opname wilt stoppen:

Opnemen Geluid

Als u wilt beginnen met het opnemen van geluid, navigeert u eerst met behulp van de voorbeeldtijdlijn naar de plaats waar u wilt beginnen met opnemen. Zodra u tevreden bent met de locatie, klikt u op de opname knop en begint u met het opnemen van uw audio. Als u de opname wilt pauzeren, klikt u op de knop Pauzeren . U kunt vervolgens de opname hervatten door nogmaals op de knop Opnemen te klikken. Zodra u klaar bent met opnemen, klikt u op stop knop . Uw opgenomen audio wordt automatisch toegevoegd aan uw reeks op de exacte locatie die u hebt gekozen om te beginnen met opnemen. Als u geluid op verschillende plaatsen in uw project wilt opnemen, kunt u het proces herhalen of opnemen en stoppen zo vaak als u wilt.

Opnieuw Opnemen Van Geluid

Als u de geluidsopname opnieuw wilt uitvoeren, sluit u gewoon het dialoogvenster Gesproken tekst opnemen en verwijdert u de vorige opname uit de reeks. Volg vervolgens de bovenstaande instructies om het dialoogvenster Gesproken tekst opnemen opnieuw te openen en opnieuw te beginnen met opnemen.