Naast de bijgeleverde video-effectenkunt VideoPad ook VirtualDub plugins. Veel VirtualDub plugins kunnen worden gedownload voor gratis van 3rd-party web sites zoals degene die aan http://www.nchsoftware.com/videopad/free-plugins.html/worden vermeld.

Enkele voorbeelden van beschikbare plugins zijn:

Laden Een Plugin

Zodra je een plugin hebt gedownload, selecteert u effecten -> Meer Video-effecten -> Load / Unload VirtualDub Plugins van het belangrijkste venster of laden / lossen VirtualDub Plugins van de pull-down lijst met effecten in het Video Effecten dialoogvenster. Klik op Load bestanden, blader naar de .vdf plugin file en klik op Open om toe te voegen aan de lijst van plugins. Of selecteer een of meer plugins en klik op Laden ongedaan maken bestanden te verwijderen van ongewenste plugins uit de lijst.

Met Behulp Van Een Plugin-Effect

Zodra een plugin is geladen, wordt het weergegeven in de pull-down lijst met effecten in het dialoogvenster Video-effecten . Selecteer het effect plugin en klik op toevoegen om het toe te passen op een clip. Klik op Configureren Plugin om te veranderen van de parameters van het effect.

Ondersteuning

VirtualDub plugins zijn 3rd-party software en zijn niet getest door NCH Software. Plug-ins kan instabiliteit veroorzaken in VideoPad. Sla uw project voordat u toevoegt geen plugins.

NCH Software biedt geen documentatie van 3rd-party plugin functies, en niet ondersteunt als een plugin werkt niet zoals verwacht.