Visa/extrahera kluvna dragkedjor:

Ett delat zip-arkiv består av flera filer. En fil har tillägget ".zip". Resten av filerna kommer att ha tillägg ".z01, .z02, ... etc". Det är viktigt att alla dessa filer är i samma mapp när du läser och extraherar flera delar arkiv, annars kan du stöta på fel. Klicka på filen med tillägget ".zip" om du vill visa arkivet i flera delar. Du kan sedan extrahera arkivet som alla andra Zip-arkiv.

ExpressZip tillåter inte att du redigerar ett delat zip-arkiv (lägga till eller ta bort filer).

Skapa kluvna dragkedjor:

Ofta saker som e-postservrar har en maximal storlek för filer som kan skickas så att du kan behöva dela upp din zip i mindre delar som kan skickas. Om du vill skapa ett arkiv med flera delar (delad zip) måste du först öppna en Zip-fil (.zip-tillägg) som inte redan är ett arkiv i flera delar. Klicka sedan på alternativet "Dela" under "Verktyg". Identifiera filen som ska sparas på, välj en delad storlek och klicka på "Dela zip". Om du vill skriva över den befintliga Zip-filen med flerpartsarkivet använder du bara standardfilnamnet och klickar på "Ja" när du uppmanas att skriva över.

Den här processen skapar flera filer med samma namn men olika tillägg. En fil kommer att ha en ".zip" förlängning och resten kommer att ha förlängningar ".z01, .z02, ... etc". Håll ihop filerna.