Med dialogrutan Välj ny varaktighet kan du ändra varaktigheten för en bild i sekvensen medan du beser Storyboardens sekvensstil. Klicka på knappen för linjalen för någon bild i bildspelet så att dialogrutan Välj ny varaktighet öppnas.

Om du vill ändra varaktigheten i dialogen anger du en ny varaktighet i sekunder in i fältet och klickar sedan på knappen OK för att spara. Om en kortare varaktighet har angetts, tas tiden bort från slutet av bilden. Om en längre varaktighet har angetts kommer eventuell tid som återstår efter bildens aktuella utpunkt att läggas till igen, upp till den totala varaktigheten för bilden. En bild kan inte göras längre än dess ursprungliga längd med den här metoden.

Observera att denna metod för att redigera bildlängder är bäst när exakta längder har förutbestämts. Om du föredrar att rada dina in och ut punkter upp till visuella ledtrådar på bilden, använd knapparna för bildnavigering i markerad bild Förhandsvisning område för att cue upp det exakta ögonblicket i in eller ut punkt, sedan använda den röda och blå flaggor för att markera in eller ut punkt.