Du kan spela in egna berättarröster som du vill lägga till i bildspelsprojektet. Om du vill spela in en berättarröst markera en bild i bildspelet och tryck på knappen Berätta i verktygsfältet eller bildspelet -> Berätta..., kommer dialogrutan Berättarröst att visa upp.

Förberedelser för att spela in

Förbered en berättarröst för att spela in genom att först välja källan Ljud i på drop-menyn Capture Från. Ge sedan din berättarröst ett namn och välj den plats på datorn där du skulle vilja spara inspelningen. Du är nu redo att börja inspelningen.

Spela in en berättarröst

Om du vill börja spela in en berättarröst väljer du först bilden från bildspelet där du vill börja berätta. Öppna dialogrutan Berättarröst. Klicka sedan på knappen Spela in och börja prata. När du har berättat klart klickar du på knappen Stopp. Din berättarröst kommer automatiskt att läggas till bildspelet vid bilden du valde att börja berätta. Om du skulle vilja berätta på flera platser i projektet kan du upprepa processen eller Spela in/stoppa hur många gånger du vill.

Observera att om du berättar en bild, kommer PhotoStage automatiskt att öka varaktigheten för bilden så att den passar längden på berättarrösten när det automatiskt öka varaktigheten för berättat foto kontrolleras.

Åter spela in en Berättarröst

Om du vill göra om berättarrösten, klicka på ljudfältet på berättarröstens soundtrack för att välja den. Tryck på snabbtangenten Ta bort på tangentbordet, så raderas berättarrösten. Gå igenom inspelningsprocessen igen.