Tillämpa effekter

Till vänster i förhandsgranskningsrutan finns det fyra effektflikar: Redigera, Effekter, Animeringar och Text. I varje flik kan du hitta olika effekter att använda på bilderna. Om du vill använda en effekt klickar du för att markera en bild i bildspelet och klickar på en av effektflikarna. Välj den effekt du vill använda från Effektbiblioteket. Du kan sedan göra justeringar med hjälp av förhandsgranskningsfönstret för att se hur effekten kommer att se ut.

Om du vill ta bort en effekt hittar du den i listan med rubriken Tillämpade effekter och slickar sedan den vita X-knappen bredvid effekten.

Effekter utan alternativ

Det finns många effekter som inte har inställningar för dig att konfigurera. Dessa är oftast självförklarande, men om du inte vet vad de gör, är det bästa sättet att ta reda på att välja dem och sedan titta på förhandsvisningen. Om du inte gillar resultatet kan du ta bort effekten genom att klicka på det vita X bredvid effekten i listan Tillämpade effekter.

Effekterna utan alternativ är:

Effekter med alternativ

Det finns också effekter med inställningar du kan ändra. Alternativen kommer att visas under rubriken i listan Tillämpade effekter. Du kan visa eller dölja alternativen genom att klicka på den vita pilen till vänster om effektnamnet i listan.

Automatisk zoom

Med alternativet Automatisk zoomning kan du använda en snabb zoomeffekt med hjälp av förinställda alternativ. Alternativen är att zooma in eller zooma ut.

Bakgrund

Lägger till en bakgrundsbild i bilden. Välj från de förinställda teman och bilder för att lägga till bakgrunden.

Kantlinje

Lägger till en kantlinje runt bilden. Använd skjutreglaget för att justera kantlinjens bredd och färgväljaren för att välja vilken färg som ska användas på kantlinjen.

Ljusstyrka

Justera Ljusstyrkan på Bilden med hjälp av spårlisterna.

Tecknad film

Får bilden att se ut som om den är en tecknad film. Använd spårlisterna för att justera antal färger, kanter och detaljkvalitet.

Färgkurvor

Mappar om varje färg i bilden eller videon från den ursprungliga färgen till en som definieras av färgkurvan.

Kontrast

Justera Kontrasten på Bilden med hjälp av spårlisterna.

Beskär

Med det här alternativet kan du välja den region för en bild som du skulle vilja visas i filmen.

Välj regionen genom att dra hörnen på den röda bindningsrutan med musen till önskad storlek och region.

Håll Skift-tangenten för att behålla proportioner, eller välj ett proportioner alternativ från gruppboxen Behåll proportioner.

Exponering

Detta alternativ kommer att simulera kamera under / över exponering.

Fiskögon

Gör att du kan simulera en fisheye kamera lense eller att ta bort en fisheye effekt.

Gamma

Justera Gamma av Bilden med hjälp av spårlisterna.

Nyans

Det här alternativet kommer att lägga till en tonad nyans i bilden. Om du vill välja färg på färgtonen skjuter du nyansreglaget åt vänster eller höger tills önskad färg är markerad.

Spegel

Speglar ena halvan av bilden på den andra halvan av bilden. Med pulldown-listan kan du välja spegelriktning.

Buller

Noise-effekten kommer att lägga till en animerad TV statisk brus i bilden. Mängden brus kan ökas eller minskas med hjälp av reglaget Brus.

Panorera

Med alternativet Panorera effekt kan du använda en snabb paneringseffekt med hjälp av förinställda alternativ. Alternativen är att panorera från vänster till höger eller panorera från höger till vänster.

Rotera

Du kan rotera bilden genom att använda det anpassade skjutreglaget eller klicka på knapparna 90 grader medsols eller motsols.

Oljemålning

Använd skjutreglaget för att ändra penselstorleken som används för att skapa effekten Oljemålning. Flytta till höger kommer att öka penselns storlek, medan flytta till vänster kommer att göra borsten mindre.

Pixelate

Använd skjutreglaget för att öka eller minska pixelstorleken. Flytta till höger kommer att öka storleken, medan flytta till vänster kommer att göra det mindre.

Mättnad

En bilds färgmättnad kan ökas eller minskas med hjälp av mättnadsverktyget. Skjut kontrollen åt vänster för att desaturate bilden, eller till höger för att mätta färgen.

Jämnhet

Använd skjutreglaget för att ändra bildens jämnhet. Flytta till höger kommer att göra bilden skarpare, medan flytta till vänster kommer att göra att bilden.

Hastighet

Använd effekten Hastighet för att ändra hastigheten på din bild. Om du drar reglaget åt höger ökar hastigheten och om du drar åt vänster minskar hastigheten. Du kan också ändra uppspelningsriktningen genom att välja alternativet Spela upp klippet baklänges. Se ämnet Hastighetsändring och spela upp video bakåt för mer information om denna effekt.

Temperatur

Använd skjutreglaget för att ändra temperaturen på bilden. Den här effekten kan användas för att korrigera ett klipp som visas för gult eller för blått. En negativ temperatur kyler färgerna i klippet, en positiv temperatur värmer färgerna i klippet.

Plattor

Gör din bild ser ut som den är gjord av plattor. Följande är de alternativ som kan ändras:

Färgton

Färgtons bilden med en RGBA (röd / grön / blå / alfa) färgvärde. Använd de tillgängliga skjutreglagen för att ändra värdena Röd, Grön och Blå. Skjutreglaget Intensitet ändrar färgens alfavärde.

Bildöverlägg

Om du vill lägga till en bild ovanpå den markerade bilden klickar du på alternativet Bildöverlägg i fliken Effekter och anger önskad bild i fältet Bildfil. Alternativen för att formatera bilden är:

Tvåfärgad

Alla mörka områden i bilden ersätts med Första färgen och alla ljusa områden med Andra färgen.

Vinjett

Vignette-effekten gör att bilden tonas ut till en angiven färg vid sina kanter. Den kan användas för att simulera ljuset fånga egenskaper hos en gammal kamera, eller för att lägga till en mjuk elliptisk gräns. Justera bredden och intensiteten med hjälp av skjutreglagen. Om du vill ändra vinjetteringsfärgen använder du färgväljaren.

Zooma

Med det här alternativet kan du lägga till zoomning och panorering i din bild. Ändra markeringen genom att zooma in och ut med skjutreglaget och ändra storlek på den röda rektangeln.

Välj den position du vill att bilden ska börja vid på den första bilden.

Välj den position du vill att bilden ska sluta vid på den andra bilden.

När du ändrar antingen start- eller slutpunkten kan du klicka på flaggknappen bredvid skalreglaget för att se en större bild med fler alternativ.

När du har tillämpat effekten kommer videon automatiskt att zooma och panorera från startpunktens storlek och placering så att den slutar vara slutpunktens storlek och placering när bilden har nått sitt.