Reverb

Reverb är många små reflektioner av ljudet som kommer efter en inställd tid. Det uppstår oftast när någon talar i ett rum, hall, etc. Mer reverb kallas våt, ingen reverb kallas torr. När du väljer reverb-effekten kommer du att se en dialog med två flikar.

Enkelt

Med den första fliken i reverb-effekten kan du justera reverb-nivå och -tid. Den reverb nivå är amplituden - 99 är mycket våt, 0 är torr. Tiden kan vara mellan 100 och 800ms - 200ms låter som ett litet rum eller 800ms en stor hall. Om du lägger till för mycket reverb det kan låta som personen är i ett rör eller i badrummet.

På fliken Enkel finns också förinställda alternativ att välja mellan, beroende på hur stort utrymmet som simuleras är. Klicka på uppspelningsknappen längst ned på fliken för att förhandsgranska reverb-effekten på ditt ljud.

Rum Design

Med den andra fliken i reverb-effekten kan du ange måtten på ett rum, källans och lyssnarens position samt rumsabsorptionen med förinställda alternativ för de material som utgör väggarna, golvet och taket i rummet. Klicka på uppspelningsknappen längst ned på fliken för att förhandsgranska inställningarna för reverb på ditt ljud.