Het doel van deze gids is om een reeks die kan worden opgeslagen als een video te maken.
De website van NCH Software heeft ook enkele video tutorials.

 1. Clips toevoegen
  Zie laad- of Clips maken voor videobestanden laden als video clips. (Of volg de instructies voor het laden of het maken van een van de andere clip typen.) Clips worden weergegeven in de clip opslaglocaties. (De Main Window Reference toont waar de belangrijk controles zijn.)

 2. Preview Clips
  Selecteer een clip in een opslaglocatie in het clipvoorbeeldwordt weergegeven. Gebruik de besturingselementen voor het afspelen van de clip om te controleren of dit een clip die u wilt gebruiken in de volgorde.

 3. Clips bijsnijden
  Als u slechts een deel van een videofragment gebruiken wilt, kunnen er ongewenste frames bijgesneden vanaf het begin of einde.

 4. Toevoegen en ordenen van Clips op de volgorde
  Clips uit de clip opslaglocaties worden nu toegevoegd aan de reeks. De eenvoudigste manier om dit te doen is sleept u een clip uit een opslaglocatie op de volgorde. Eenmaal op een reeks, kunt u doorgaan naar clips verplaatsen om te wijzigen wanneer ze verschijnen, of op die bijhouden.

 5. Effecten en overgangen toepassen
  Video-effecten en audio-effecten wijzigen van de vormgeving van de clips of het geluid toepassen. Een overgang, zoals een fade of veeg, als animatie bij tussen clips op een videotrack van toepassing.

 6. Preview de volgorde
  Gebruik de afspeelbesturingselementen reeks voorbeeld om een voorbeeld van de reeks met alle clips, effecten, overgangen, enz.

 7. Maak een video van de reeks
  De voltooide reeks kan nu worden opgeslagen als een videobestand, worden gebrand op een video-dvd of worden geĆ¼pload naar internet. Zie: Een video opslaan, delen of branden